2009. november 9., hétfő

Olívabogyós masni


Én annyira, de annyira szeretem az olívás masnit, meg az olívabogyós kenyeret. De annyira, de annyira pofátlanul drága, hogy nincs szívem annyit kiadni érte, nekiálltam tehát itthon. Az eredmény friss, kicsit ropogós héjjal, pont úgy, ahogyan én szeretem. A recept alapötlete Dolce Vitától van, az enyém ugyan nem ciabatta, csak masni, de tészta kis változtatás után megfelelő volt. Kenyérsütőben kevertem-dagasztottam a tésztát, kétszer kelt, így nekem már megfelelő volt az állaga.

Hozzávalók:
  • 75 dkg liszt
  • 3,5 dl víz
  • negyed teáskanál szárított élesztő
  • 1,5 teáskanál só
  • 1 jó nagy marék olívabogyó
  • egy marék friss bazsalikomlevél

A Rabszolgába betárazzuk a hozzávalókat: élesztő, víz, liszt, só. Elkezdjük dagasztatni. Az olívabogyót felvágjuk, nem túl apróra, hogy azért érezni is lehessen az ízüket, ha ráharap az ember. A bazsalikomot apróra tépkedjük. Mehetnek bele a többi hozzávalóhoz. Keverés közben figyeljünk a liszt mennyiségére, nem szeretnénk túl folyékony tésztát kapni, de azért legyen ragacsos :) Ezt a programot kétszer egymás után elvégezzük. Kivesszük a tésztát, kinyújtjuk, téglalapokat vágunk belőle, megcsavarjuk, majd még egy fél órát kelesztjük.
A trükk ezután az, mint a pitánál, jó magas hőmérsékleten hirtelen sütöttem meg. A sütőt tehát előmelegítjük 220 fokra. A masnikat megkentem jó alaposan vízzel, aztán mentek a sütőbe. A kérgük ropogós, belül puhák, kiáltoznak a krémsajtért, füstölt sonkáért és paradicsomért :)

7 megjegyzés:

trinity írta...

Nagyon guszta lett!! Nálunk is kedvenc, ha nem sütök és a férjem vásárol, akkor mindig jön vele haza:)))

mandy tarragon írta...

:) Lidlben vettem mindig régen, csak most már nagyon kiesik az útból. Máshol meg pofátlanul drága...

Ikkyu-san írta...

Én a GRoby-ban szoktam venni olivás masnit venni. Isteni!!! Én lusta lennék sütni.

Ikkyu-san írta...

Boccs, a venni 2x ment!!!

mandy tarragon írta...

Nálam az a helyzet, hogy hamarabb megsül, minthogy eljutnék egy GRobyba :D

Névtelen írta...

Meglehetősen szkeptikusan álltam neki a sütésnek. Imádom a LIDL-s olívás masnit, de az ára sokszor visszatartott. De nekem pont olyan kellett!!!! Fura volt, hogy ilyen rém egyszerű a recept, semmi zsiradék, semmi olíva olaj....víz, liszt, só, élesztő....és a bogyó....és a bazsalikom....amitől szintén meglepődtem, mert sosem gyanítottam, hogy az is van benne...de megkaptam amit vártam! Tökéletes recept, hajszálnyi különbséggel ennek javára, hogy a héja ropogós, de nem annyira rágós, mint a LIDL-s. Ezer köszönet érte....beindul a gyártás, mert ez mennyei! Szívből ajánlom az olívás masni rajongóknak! Nekem 8 db kb LIDL-s méret sikeredett!
Neked pedig kívánok még sok babért az ilyen, és ehhez hasonló receptekért! Pepitaofelia

mandy tarragon írta...

Nem is tudod, mennyire örülök, hogy sikerült :))) Szép napot neked :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin