2009. november 2., hétfő

Túrógombóc

Vasárnapi ebédnek egészen gyenge, ugye? Viszont nagyon szeretjük, és a buli utáni takarítás-rendrakás közben semmi bonyolultabbat nem akartam csinálni. Lusta vagyok, na, ez van :) Nálunk a vasárnap a pihenésről szól, kár lenne ezt elrontani azzal, hogy egész nap a konyhában robotolok, aztán meg valami olyan ételt eszünk, amitől mozdulni sem lehet... A gombócok kellemesen rugalmasak lettek, szinte olvadtak az ember szájában :)

Hozzávalók:
  • 50 dkg tehéntúró
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál búzadara
  • 2 evőkanál liszt
  • csipet só
  • zsemlemorzsa, vaj, cukor, tejföl a tálaláshoz

Sokan úgy csinálják, hogy külön felverik a tojásfehérjét habbá és azt forgatják bele, én viszont csak beleteszek mindent egy tálba és villával alaposan összetöröm, összekeverem. Egy órát hagyom állni, utána enyhén sós vízben kifőzöm. Ha nem esszük meg mindet azonnal, akkor hagyom a gombócokat a vízben, hogy melegen maradjanak. A zsemlemorzsát vajon átpirítom, ebbe lehet forgatni a gombócokat. Kerül a tetejére még cukor és kicsit felkevert tejföl.

3 megjegyzés:

trinity írta...

Nálunk sokszor a vasárnapi ebéd szombaton van:)) Szerintem nem szentírás.....

Alíz írta...

Ez szerintem vasárnapi ebédnek kitűnő! Egyébként ugyanigy készitem, annyit különbséggel, hogy felverem a tojásfehérjét, de igy lényegesen egyszerűbb. Ki is fogom próbálni ezt a változatot.

mandy tarragon írta...

Hát igen, majd ha rendes felnőtt leszek, akkor lesz rendes vasárnapi ebéd :) Akár szombaton :D

Alíz, hajrá! :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin