2009. november 1., vasárnap

Sütőtökleves gesztenyegombóccal


Remekül sikerült a tegnapi vacsi, végre sikerült a romokat is eltávolítanom, úgyhogy most jönnek a receptek :) Megfőztem újra a sütőtöklevest, néhány változtatással. Szerintem ez a verzió sokkal finomabb, a vendégeket is ezzel kínáltam meg :) Levesbetétnek tettem bele gesztenyepüréből gyúrt gombócokat is.

Hozzávalók, 4-5 személyre:
  • 3/4 kg sütőtök (egy sonkatök felső részének a 3/4 része)
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál fahéj
  • 1 csomag gesztenyepüré

A sütőtököt meghámozom, kis kockákra vágom. A vajat megolvasztom a lábosban, ráteszem a sütőtököt, kicsit megpirítom. Ekkor jöhet rá a fahéj és a cukor. Amikor a cukor elkezd karamellizálódni, felöntöm a tejjel és öntök még rá annyi vizet, hogy elfedje a tököt. Egy csipet só, rá a fedő és hagyom főni kis lángon, amíg szét nem fő. Ez úgy 15 perc. Lehúzom a tűzről, botmixerrel krémesre turmixolom.
A gesztenyét felvágom 15 részre, gombócokat formázok belőle, ezzel tálalom.

2 megjegyzés:

szepyke írta...

Péntek óta én is szeretem a sütőtököt!:)))A gesztenyét meg mindig is szerettem!:)))

mandy tarragon írta...

:)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin