Krtek kedvence


Balázzsal éppen szokásos nagybevásárlásunkat intéztük, amikor elsétáltunk a dobozos süteményporok mellett, és eszünkbe jutott a vakondtúrás torta. Természetesen nem vettük meg a port, viszont megegyeztünk, hogy fogok valamelyik nap sütni. Nagyon szeretem ezt a tortát, könnyű elkészíteni, gyorsan megvan és annál finomabb. A legnagyobb munka vele talán a csokireszelék gyártása, hogy ezt megspóroljuk, szerintem nem éri meg a dobozos verziót megvenni. Kisvakond rajongóknak kötelező :)

Hozzávalók:
  • 5 tojás
  • 5 evőkanál liszt + a formához
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál cukrozott kakaópor
  • 4 kicsi banán
  • 5 dl tejszín
  • 5 dkg étcsokoládé
  • vaj a forma kikenéséhez

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a cukorral és a kakaóporral. Ha nem cukrozott kakaót használtok, akkor tegyetek bele még cukrot, nem akarjuk keserűre a tésztát. A lisztet elkeverjük a sütőporral. A tojásfehérjéket egy csipet sóval felverjük, óvatosan belekeverjük a sárgáját és kanalanként a lisztet. Kivajazunk-kilisztezünk egy kapcsos tortaformát, beleöntjük a piskótatésztát, meleg sütőben 180 fokon kb 20 percig sütjük. Kivesszük a formából, hagyjuk teljesen kihűlni.
A csokoládét leforgácsoljuk. Én ehhez zöldséghámozót szoktam használni, frankón lehet vele szép kis forgácsokat csinálni. Ezt gyorsan kell csinálni, mert a csoki gyorsan olvad. :)
A banánokat meghámozom, hosszában félbevágom. Egy banánt összetörök. A tejszínhabot felverem, belekeverem az összetört banánt és a csokiforgácsokat. A piskóta közepét kikaparom, de hagyok körben egy kb 1 centiméteres kávát. Az üregbe fektetem a banánokat, rákenem a tejszínes krémet. A kikapart piskótát összemorzsolom, és a tejszínkrém tetejére halmozom. Elpusztításig hűtőben tárolandó :)


Megjegyzések

Süti Bazár üzenete…
A vakondot nem bírom, amortizálja a kertemet. De ez a torta, huhh, nagyon imádnám! :))
mandy tarragon üzenete…
Küldöm fénypostával :)
Szüleimnél a komposztálóban lakik a vakond :)
szepyke üzenete…
Bevallom, én életemben először a poros verziót csináltam meg, kb 8 éve???
De azóta megvan a normál recept is!:)
mandy tarragon üzenete…
Anyukám is azt csinálta régebben. De ez finomabb :)
Andi/cuki üzenete…
Ez nagyon finom lehet!:-))
Nálunk az uram vaniliapudingot kevertet a tejszínhez,úgy is szuper,de attól laposabb a túrásom:-)))
mandy tarragon üzenete…
vanília pudingra valamiért nem is gondoltam. Legközelebb kipróbálom azzal is :)

Népszerű bejegyzések