Káros az Alkonyat...

Emellett nem tudok elmenni. Nem vagyok egy Twilight-fan, a könyvet még nem olvastam, majd Amazonon megrendelem, január közepére kb ide is érnek, a filmeket láttam, szerintem vámpíros-vérfarkasosnak baromi unalmasak - tegnap mondjuk megmondta nekem egy okos PR-os, hogy "mélyszakmai dolgok senkit sem érdekelnek", tinifilmnek mondjuk erős közepes. De azért ez már gáz. Ma reggel egyedül voltam itthon, ilyenkor reggeli mellé be szoktam nyomni a tv-t, mégse csöndben üldögéljek. Volt itt egy anyuka, aki elmondta, hogy a történet nagyon aranyos, de szerinte nagyon veszélyes a kamaszokra. Miért? Mert azt közvetíti a kislányoknak, hogy nem kell tenniük semmit, majd jön a tökéletes herceg és boldogan élnek, amíg meg nem halnak. A kisfiúknak pedig azt, hogy van egy tökéletes nő, akivel majd boldogan fognak élni.
Hát, részemről úgy vagyok vele, hogy inkább ezzel "verjék át" a gyereket, mint azzal, hogy nyugodtan verjen mindenkit laposra, lövöldözzön, úgyse kapják el... Előbbi tévhit következménye mondjuk egy kiadós sírás valamikor a huszasévek elején, bár nem hinném, hogy valaki addig hisz a tündérvámpírmesékben, utóbbiba bele se merek gondolni.
Adott a kérdés: károsak-e a "boldogan éltek míg meg nem haltak" utópiák? Ha igen, akkor most komolyan: mit nézhet biztonságosan a gyerek?!

Megjegyzések

Murphy üzenete…
Az ilyen anyukák károsak a gyerekek fejlődésére nem a happy end. :)
Már a tv-ben is elmondják a házi vízilóval, hogy nem kell mindent elhinni amit látnak, a kedves anyuka is inkább erre taníthatná a csemetét aggódás helyett.
Lilla üzenete…
ha már itt tartunk. csipkerózsika? semmit sem csinál a csaj csak elájul aztán jön a herceg és hepöli evör áftör...
hófehérke ua, némi házimunkázást leszámítva, de azt se a hercegnek.itt még indát vágni sem kell a hercegnek (és a rajzfilmben még sárkánnyal is harcol a csipkerózsikában!), elég h a törpök megbotlanak.
mandy tarragon üzenete…
Na igen, nekem is pont ez jutott eszembe, hogy amikor kiskoromban a Csipkerózsika-Hófehérke-Hamupipőke meséket néztem, akkor sem gondoltam, hogy ez igazi... Szerintem az összes disney mesét is tiltsuk be, mert nincsenek is éneklő állatok, és ezt a gyerek nem tudja...
szepyke üzenete…
Inkább egy vámpír jöjjön értem, mint egy narkós, betépett, "vállalkozó"...:))))

A "vállalkozók" mostanában korán halnak, lelövik őket, felrobban az autójuk, stb, a vámpír halhatatlan, nem ér majd csalódás!:)))

Jah és imádom, már mind a négy könyvet kiolvastam, letehetetlen!
trinity üzenete…
Mandy,
akkor én szörnyű anya vagyok!!!
A gyerekeim egész gyerekkora a Hófehérke, Csipkerózsika és Hamupipőke bűvkörében telt:OOO
Most meg ezt is olvasták -látták-és még élvezték is!

Ezek szerint valami brutálisan realista történetet nyomjunk a kicsiknek a nyomortanyákról, az éhezésről a gyógyíthatatlan betegségekről..
Nehogymá' a kölök azt higgye minden rózsaszín....

Megáll az agyam. Anyuka Nobeldíjat érdemel, biztos a Vekerdi és a Ranschburg is üdvözli...Én is.
mandy tarragon üzenete…
trinity: azt sem lehet, mert attól meg megsérül a lelkük...

Mi jön ezután? Hogy a Mikulás se igazi?!
mandy tarragon üzenete…
szepyke: amint megjön a fizu, rendelem meg amazonon :) Jobban szeretek eredetiben olvasni, és csak halkan súgom meg, hogy a Twilight, a New Moon és az Eclipse ~5$ darabja, a Breaking Dawn pedig a nagyon húzós ~10$ kategória... 25$ kb 4500 ft, annyi, amennyi itthon 1 db könyv. Kb ugyanennyi a postázás (legalábbis legutóbb, amikor 8 könyvet vettem 23$ volt), de még akkor is csak 9000-et fizettem 4 könyvért. Mondjuk veszek még mást is, akkor 1 könyvre leosztva kevesebb lesz. Na mindegy, a könyves lehúzóipar megérne egy külön postot... :)

Népszerű bejegyzések