Kókuszos mókuskák


Abszolút jellemző rám, hogy ha meglátok valami konyhai hülyeséget és megfelelőnek tartom az árát, akkor megveszem. Így történt ez akkor is, amikor az IKEA-ban megláttam az állat alakú kiszúró formákat. Akkor ott nagyon jó ötletnek tűnt megvenni, hiszen van benne csiga, mókus, SÜN, és ki ne akarna néha rénszarvas alakú süteményt enni? Ugye? Hát igen, megvettem, aztán benn maradt a szekrényben, mert nem jött az ihlet.
Most viszont jön a karácsony, és hiányzik pár apróság a konyhámból. Például a karácsonyi kiszúróformák :) Addig is, míg azt beszerzem, tesztelem a recepteket, így kerültek képbe a kókuszos mókuskák. A recept alapja linzertészta, ebbe kevertem bele a kókuszt. Karácsonyra egy aprósüteménynek jó lesz.

Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg hideg vaj (nem margarin!)
  • csipet só
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 1 db tojás
A hozzávalókból gyorsan tésztát gyúrunk. Mivel linzertészta, igyekezzünk gyorsan dolgozni, hogy ne nagyon olvadjon meg a vaj, mert akkor szétfolyik a tészta. Ha összeállt a tészta, akkor becsomagoljuk fóliába és mehet a hűtőbe legalább fél órát állni. Ha letelt a fél óra, lisztezett deszkán gyorsan kinyújtjuk, kb 1 centiméter vastagra, és kiszaggatjuk a formákat. Előmelegített sütőben 200 fokon 10-15 percig sütjük.

Megjegyzések

szepyke üzenete…
A sün kiabálja, hogy SÜN SÜN SÜN SÜN?

Mert ha nem, akkor nem is igazi!:))))
mandy tarragon üzenete…
Nem sajnos. Ilyen elavult modell :)
Belly üzenete…
Karácsonyi kiszúróforma:-D
Az nekem is elkellne.A többi 100 mellé:-D.A mókusok aranyosak.
szepyke üzenete…
Khmmm...

http://szepsegtar.blogspot.com/2009/11/mar-le-se-merem-irni.html


Nagyon szépen köszönöm!!!!!:))))))
mandy tarragon üzenete…
Belly: az igazi kiszúrás, hogy tök jó áron láttam az IKEA karácsonyi katalógusban és ma egy darab se volt... Csak ocsmány karácsonyfadíszek meg giccses csomagolópapírok :(

Szepy: dejó dejó :) És még csak nem is az úton párolgott el.

Népszerű bejegyzések