2009. november 8., vasárnap

Mentás zöldborsópüré


Sokat nézek angol főzőműsorokat, és visszatérő momentum a borsópüré. Adják sült hús mellé köretnek, de magában is nagyon finom főzelék helyett. Nekem ízlett, Balázs viszont nem rajongott érte, hát, ez van. Tény, hogy kissé érdekes a menta miatt. Aki fogékony az újdonságokra, próbálja ki, szerintem egy kóstolást megér. :) 90 napos diétában keményítő napra is klassz.

Hozzávalók, 4 személyre:
  • 2-3 közepes méretű krumpli
  • 1 kg mélyhűtött zöldborsó
  • 1 nagy marék friss menta vagy három evőkanál szárított
  • 5 dkg vaj
  • bors
  • 1 kis pohár joghurt, hogy krémesebb legyen
A krumplit megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk, feltesszük a borsóval együtt főni. Beletesszük a sót, borsot, és ha szárított a menta, akkor azt is. Ha friss mentát használsz, akkor azt vágd nagyon apróra. Ha megfőttek a zöldségek, akkor összetörjük őket egy kis vajjal, joghurttal, utófűszerezzük, ha kell még. Ha friss mentát használunk, az is most megy bele.


3 megjegyzés:

Murphy írta...

Én simán menzást olvastam. :) Azért mentásan sem lehet rossz.

szepyke írta...

Hu, én nem szeretem a mentát, csak fogkrémben...

mandy tarragon írta...

Menzás-mentás, ugyanmár :)
Szepy: én meg pont fogkrémben nem.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin