Kedvenc fraktáltestem


A pagodakarfiol :) Igen, geek vagyok, mert a karfiolról is a matek jut az eszembe. A fraktál egyébként egy olyan alakzat, ami "önhasonló", vagyis ha felnagyítod egy részét, ugyanolyan, mint a nagy alakzat. Könnyen belátható, hogy a karfiol is fraktáltest: sok kicsi karfiolból áll :) Mint a természetes fraktáloknál általában, a karfiol is csak 3-5 lépcsőből áll, de a matematikai fraktálok végtelenek is lehetnek. Bárcsak a karfiol is végtelen lenne... Imádom a matekot :)
Most már csak az a kérdés, hogy mit csináljak belőle.

Megjegyzések

Süti Bazár üzenete…
Ez a fotó gyönyörű! És én is imádom a matekot, műszaki végzettségem van. Végre egy ilyen szempontból rokon lélek a gasztrobloggerek között!! Mondja aranyoskám, tegeződhetünk? :DD
Lilla üzenete…
tegnap fibonacci számsort programoztunk java-ban, és a wikin a fibo-hoz be van szúrva egy kép a pagodakarfiolról :-) fibonacci-spirálba rendeződik :-) ha már matekozunk (szintén mérnök)
Reni üzenete…
én nem matekozok, de én is pont a múltkor vettem az intersparban egy pagoda karfiolt. tegnap meg vagy 100 db figyelt rám a Kaiser-ben :)
Chef Viki üzenete…
Húha :-)

Anno matek szigorlat után én bizony beültem a templomba és lenyomtam egy imát, hogy lécci-lécci sikerüljön :-DD
3 félév összes!!! feladatát megoldottam, és úgy voltam vele, jöhet a szigorlat. Jött is, egyetlen példa nélkül, fullos elmélet... A teljes idegösszeomlás. Templomba el, ima lenyom (meg sem vagyok keresztelve) - hármas lett :-))


A kép szenzációs mindemellett :-)
mandy tarragon üzenete…
Yasmine: hát persze :)

Lilla: Igen, Fibonacci is. Biztosan a képlete is megvan valahol :D

Viki: ne is mondd. Szigorlatoktól eleve kiráz a hideg... Pedig már csak egy van és utána diplomaírás. Analízis szigorlatot egy hét tanulás után simán ugrottam, most meg szedhetem elő a jegyzetemet, mert már fogalmam sincs, hogyan kell parciális integrálni...

Népszerű bejegyzések