2009. szeptember 11., péntek

Cézár saláta


Vagyis, majdnem, kicsit azért csaltam. Mihez kezdjünk a maradék csirkével második fejezet. Ha nem maradék csirkéből csinálod, akkor az öntet egy részét használd el pácnak a csirkemellhez és utána süsd ki. Tudom, nem ez az igazi, de szerintem így finom.

Hozzávalók, 2 személyre:
Öntet:
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál víz
  • 1 teáskanál darabos mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál reszelt parmezán
A saláta:
  • 1 fej jégsaláta
  • 1/2 csirkemell
  • 2 szelet pirítós
  • két evőkanál parmezán
  • egy marék reszelt sajt
Az elkészítésben nincs semmi bonyolult. Használhatsz hozzá maradék sült csirkét, bár tudom, hogy ez szentségtörés némelyeknek. Az öntetet keverd össze, ha nincs kész sült csirkéd, akkor vegyél ki az öntetből, forgasd bele a csirkemellet és süsd meg. A salátát összetépkedjük, a pirítóst felkockázzuk, az egészet összeforgatjuk egy kis öntettel. A tetejére szórjuk a felkockázott csirkemellet és meghintjük parmezánnal. Szigorúan frissen tessék fogyasztani, különben a saláta összeesik!

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin