2009. szeptember 18., péntek

Sertéspörkölt



Balázs már rágja egy ideje a fülemet, hogy ő imádja, amiket főzök, de most már úúúúgy enne egy igazi finom disznópörköltet. Lehet egy ilyen kérésnek ellenállni? :) A nokedlit ő csinálta hozzá.

Hozzávalók:
  • 70 dkg sertéslapocka vagy comb
  • 2 nagy fej hagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 kanál fűszerpaprika
  • 1 evőkanál zsír (nem szórakozunk olajjal, héló!)
A húst kisebb kockákra vágjuk. A hagymát finomra kockázzuk, a paprikának és a paradicsomnak lehúzzuk a héját, nagyobb darabokra vágjuk. A zsírt felmelegítük, a hagymát megpároljuk benne, majd jöhet bele a hús, amíg kap egy kis színt. Ekkor megszórjuk a fűszerpaprikával, sózzuk, hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát, felöntjük egy kis vízzel. A vizet folyamatosan utána pótolva addig pároljuk, amíg a hús omlós nem lesz.
Köret nélkül beleillik a 90 napos diéta fehérjenapjába.

4 megjegyzés:

Murphy írta...

Pont olyannak néz ki, ahogy én szeretem. :) Sűrű a szaft és nem zsíros.

mandy tarragon írta...

Sok hagyma meg zöldség kell bele, az a titok :) Meg hogy szépen lassan kell adagolni a vizet.

Murphy írta...

Meg anyut elrángatni onnan. :) "de sok zsír kell alá mert attól van íze"

mandy tarragon írta...

:D ugyanez: "sok víz kell alá, hogy legyen szaftja" na, abből lesz a gulyásleves :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin