2009. szeptember 7., hétfő

Citromos sült csirke


Lusta ember vacsorája: fogod a csirkét, befűszerezed, bedobod a sütőbe, aztán csinálod a dolgodat. Munka kb 10 perc van vele, amiben már benne van az is, hogy néha ránézel, hogy jó-e már :) Amikor valaki ennyire el van úszva egyéb dolgokkal, mint mi most, életmentő, amíg sül, lehet csinálni a fontosabb dolgokat. Jamie Oliver Jamie vacsorái című könyvéből van az alap ötlet, de én egy kicsit máshogyan készítettem el. Jamie krumplit is sütött vele, és a krumpli főzővizében megfőzte a citromot, én ezt kihagytam, a citromot egyszerűen felvágtam, szerintem így is finom lett.

Hozzávalók:
  • 1 tisztított csirke, belsőségek nélkül
  • 1 nagyobb citrom
  • 1 evőkanál szárított kakukkfű vagy egy marék friss
  • bors
  • 1 kis fej fokhagyma


A csirkét kívül-belül bedörzsöltem sóval és borssal, a pocakját kitömtem a negyedekbe vágott citrommal, a kakukkfűvel és a kicsit megnyomott fokhagymagerezdekkel, alá öntöttem egy pohár vizet. 180 fokon sütöttem kb egy órát, közben meglocsolgattam a kisült szafttal. Akkor jó, amikor a combcsontokról egyszerűen leomlik a hús.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin