2009. szeptember 20., vasárnap

Makaróni laskagombával




A Lidlben vettem kb egy éve egy szakácskönyvet, Tészták a címe. Nagyon szép, igényes kis könyv, több recept is van benne, ami nagyon tetszik, az egyik a makaróni friss rókagombával. Egyetlen egy bibi van vele: Balázst a világból ki lehet kergetni a gombával :) Úgyhogy egyszemélyes adagot csináltam, nem friss gombát tettem bele, hanem szárítottat. Azért jó a szárított gomba, mert szabadon lehet konfigolni, hogy mennyi kell belőle, a többiért pedig nem kell aggódni, hogy elromlik. Meg szalonna sem volt itthon, úgyhogy az sem került bele. Majoranna és metélőhagyma sem volt itthon, úgyhogy oregánót és lila bazsalikomot tépkedtem rá. Hm, lehet, hogy ez már egy teljesen másik recept? :D

Hozzávalók, 1 személyre:
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 marék szárított gomba, beáztatva
  • 10 dkg makaróni
  • 1 evőkanál tejföl
  • olaj
  • bors
  • bazsalikom
  • oregánó

A makarónit sós vízben feltesszük főni, majd leszűrjük és melegen tartjuk. A hagymát kis kockákra vágjuk, a gombából kinyomjuk a felesleges vizet. Az olajat felmelegítjük, beledobjuk a hagymát és a gombát. Addig pároljuk, amíg a folyadék el nem párolog. Ha túl nyersnek találod, akkor önts alá egy kicsit a gomba áztató levéből. Sózzuk, borsozzuk, bazsalikomozzuk. Hozzákanalazzuk a tejfölt és átmelegítjük vele, kicsit összefőzzük. Belekeverjük a tésztát, tányérra tesszük, a tetejére szórjuk az oregánót és teszünk még rá egy kis borsot. Vasárnapi, kanapén fetrengős, blogolós ebéd :)

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin