2009. szeptember 12., szombat

Hortobágyi húsos palacsinta


Balázs anyukája nagyon finom hortobágyi húsos palacsintát csinál, a képen láthatót is ő készítette. Szerencsére viszonylag egyszerű elkészíteni: az ember csinál egy kis pörköltet, pár palacsintát és már szinte kész is.

Hozzávalók, 4-6 személyre:
  • 50 dkg darált hús (ezt nem kell ledarálni se)
  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 1 kanál fűszerpaprika
  • 2 dl tejföl vagy tejszín
  • olaj
  • 12 db palacsinta

A hagymát apróra vágjuk, olajon megfonnyasztjuk, a húst átpirítjuk vele. Megszórjuk fűszerpaprikával, vízet öntünk alá és lassú tűzön puhára pároljuk. A szaft felét félre tesszük, a húst betöltjük a palacsintákba és meleg helyen tartjuk. A szaftot kikeverjük a tejföllel, tálaláskor melegen a palacsintákra öntjük.

1 megjegyzés:

szepyke írta...

Imádom! Imádom és imádom!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin