2009. szeptember 14., hétfő

Sajtkések


- Mészárolni készülsz?
A szituáció: a nappali padlójára terítem az alátétet, nekifekszem, fényképezem őket, a modelleket. Megcsörren a telefon, Balázs hív, hogy kb 20 perc és megérkeznek. Te jó ég, már ennyi az idő??? Gép marad, kirohanok a konyhába, összekavarom a süteményt, vadul mosogatok. Balázsék megjönnek, Balázs benéz a nappaliba és akkor elhangzik a fenti mondat.

A háromszög alakú szarvacskás gyalu a keményebb sajtokhoz jó, de csokiforgácsot is csináltam már vele. A két másik nagyon éles, puhább sajtokat lehet nagyon szépre vágni velük. Persze, aki ügyes, annak ez normál késsel is megy, én maradok a sajtkéseknél.

2 megjegyzés:

Wise Lady írta...

Váó, pont ilyen sajtkéseim vannak, és imádom őket-

mandy tarragon írta...

régen erről is azt hittem, hogy sznob dolog, de aztán kipróbáltam és rájöttem, hogy nagyságrendekkel szebben lehet vele dolgozni, mint a "normál" konyhai késekkel. Én is imádom őket :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin