2009. szeptember 15., kedd

Hamis borzaska



A legjobb borzast szerintem Ágika Kifőzdében lehet kapni, Józsi szerint Taksonyban. Legutóbb a Pályában szemeztem vele, ott akkora adag volt, hogy szerintem ketten jóllaktunk volna belőle Balázzsal. A mátrai borzaskába kell krumpli is, én ezt kihagytam.

Hozzávalók, 4 személyre:
  • 8 szelet tarja
  • 3 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 kis pohár tejföl
  • két marok reszelt sajt
  • bors
  • olaj a sütéshez
  • kocka krumpli a tálaláshoz :)

A húst kiklopfoljuk, megsózzuk, borsozzuk. A tojást felverjük, 3 gerezd fokhagymát belereszelünk. Innentől a szokásos eljárás: liszt, fokhagymás tojás, zsemlemorzsa. Gyöngyöző olajban kisütjük. A tejfölt kikeverjük a maradék két gerezd reszelt fokhagymával. A húst megkenjük a tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal és kocka krumplira fektetve tálaljuk :)





2 megjegyzés:

Yasmine írta...

Hűha! De jó lehet!! Röpítesz egy szeletkét? Csak kóstolóba.. :DD

mandy tarragon írta...

Nyisd az ablakot, küldöm fény-post. :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin