Megkínálhatlak egy teával?


Teázni jó dolog. Kínai módon teázni meg főleg. Az ember leül, felmelegíti a vizet 85 fokra, leforrázza a tealeveleket, leszűri, elkortyolgatja, újra forrázás, leszűrés és így tovább, amíg el nem fogy a tea íze. Lassan kell csinálni, ráérősen, kicsit behúzni a féket.
A zöldteára megéri költeni, ha egyszer kipróbálsz egy drágább, szálas verziót, szerintem soha nem térsz vissza a filteresre. Az igazi, minőségi zöldteát aromazáró dobozban, hűtőben szokás tartani, mert gyorsan megromlik. Nekünk erre nem mindig jut pénz (az én favoritom, a kegyelem vas istennője 100 grammja olyan 3500-4000 forint körül van), maradunk a középúton. A Twining's gunpowder teát például szeretjük. A tealeveleket kis galacsinokba sodorják innen a puskapor elnevezés. A víznek nem szabad túl melegnek lennie, mert akkor a tea megég, keserű lesz az íze. A leveleket csak forrázd le, ne hagyd rajtuk állni a vizet. Az első forrázatot mi ki szoktuk önteni, mert még nincs túl jó íze, de ez ízlés dolga.
Szóval, foglaljatok helyet, dőljetek hátra, és élvezzétek a teát :)



Megjegyzések

Süti Bazár üzenete…
Én megkóstoltam, és nagyon ízlett. Egy kicsit megpihentem itt Nálad. Köszönöm szépen! :-))
mandy tarragon üzenete…
Örülök, hogy jól érezted magad :)
szepyke üzenete…
Én meg nem szeretem a teát. És ezt elég komolyan sajnálom,mert olyan szertartása van...
Csak egyszerűen nem ízlik. Nekem melegvíz. :(
mandy tarragon üzenete…
a meleg vízről jut eszembe. Régebben jártunk egy barátommal egészen sokat teaházba. Ő soha nem olvasta el, hogy mit akar inni, csak rábökött, hogy ezt meg ezt. Egyszer hoztak neki valami "nyári rét" vagy hasonló fantázianevű teát. Kihozták, megcsapta az orrom a jellegzetes ázott széna szag. Ádám belekortyol, rámnéz: "Te, ennek ló íze van." hogy én milyen jót nevettem :D

Népszerű bejegyzések