2009. szeptember 2., szerda

Sajtsaláta


Én úgy vagyok a sajttal, mint Gombóc Artúr a csokoládéval: amennyi féle van, annyi jöhet. A sajtsaláta nekem jöhet magában is, 90 napos diétában fehérje napon lehet enni, jó a kis változatosság a húst hússal közben :) Ez az alap verzió, bármilyen viszonylag keményebb sajttal meg lehet csinálni. Anyu szeletelt sajtot szokott hozzá venni, de szerintem icipici kockákra vágott sajttal is jó.

Hozzávalók:
  • 10 dkg eidami
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg pannónia
  • 10 dkg trappista
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál majonéz
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 2 kis fej alma (keményebb fajtát válassz, én dióalmát használtam)

A hagymát aprítógépben finomra vágjuk, aki nem fakadt tőle sírva, csinálhatja kézzel is. Az almát kis kockákra vágjuk, a héját rajta hagyjuk, nagyon jól mutatnak a színes almadarabkák a fehér salátában. A sajtokat felkockázzuk, összekeverjük a hagymával és az almával. Elkészítjük az öntetet a tejfölből, majonézből és mustárból, majd összeforgatjuk a salátával. Szigorúan hidegen tessék tálalni, akár egy szelet pirított kenyérrel.

2 megjegyzés:

szepyke írta...

Oopsz, ezt is csinálhattam volna! Imádom!:D

mandy tarragon írta...

Én is nagyon szeretem, magában is szoktam enni :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin