2009. szeptember 1., kedd

Oroszkrém torta


Nem tudom, hogy mondtam-e már, de Öcsém és a barátnője, Zsani is pék-cukrász. Szüleink 25. házassági évfordulójára készítették ezt a gyönyörű emeletes tortát.
Először is készítettek két piskótalapot, az egyiknek levágták a szélét, ez lett az emelet. A piskótalapokat hosszában kettévágták. A krém egyszerű vaníliás krém, kevertek bele cukros vízben felfőzött mazsolát. A piskótát meglocsolták rumaromával, megkenték a krémmel.


A díszítéshez tejszínhabot használtak. A felvert tejszínt habzsákba töltötték, és szépen lefújták vele a tortát.


A habzsákot csavarni kell, ahogy Zsani is mutatja.

Így nézett ki, amikor felvágtuk :) A habba kerültek még ezüstszínű cukorgyöngyök. Amik kemények mint a kő :D

Bár hétvégén ünnepeltük, az évforduló ma van. Boldog évfordulót Anyu és Apu!

1 megjegyzés:

szepyke írta...

Wow! De szép, és milyen ügyesek! Gratulálok!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin