Vattacukorgép

Nem is olyan régen szóba került a vattacukorgép, akkor ígértem Yasmine-nak, hogy lefotózom, ha hazamegyek. Íme. Működés közben is csináltunk néhány képet.

Egy adag vattacukor egy teáskanálnyi cukorból lesz. Ezt kell a gép közepébe önteni.

A kis motor felpörög, alulról pedig melegíti a fűtőszál, ami megolvasztja a cukrot. Az olvadt cukor kifolyik a lyukakon és megszilárdul.

Már csak tekerni kell.

Mellékesen keletkezik egy kis karamella is a tál oldalán :)

A 3-7 éves korosztályban nagy sztár vagyok, amikor előkerül a gép, mindenki nézni akarja, hogy hogyan készül. Volt már olyan gyerek is, aki szépen sorban hordta el a vattacukrot, mire megkérdeztem, hogy nem lesz sok? Erre a válasz: "Én csak nézem, ahogy csinálod, anya eszi meg, én nem szeretem." Figyelni kell viszont a gyerekekre, mert a közepe a gépnek tényleg nagyon forró!

Megjegyzések

Süti Bazár üzenete…
Köszönöm szépen, már nagyon vártam!! :-)
Én tényleg azt hittem, hogy ilyet nem lehet már kapni, mert a strandokon olyan rozoga őskövületeket látni, majd szétesik, miközben gyártják a vattacukrot. Ez szuper. Beszereznék én is egyet, de még soha sehol nem láttam. De keresem tovább!
Köszi még egyszer Mandy! :-))
Lilla üzenete…
én tavaly láttam electroworldben, van belőle disneys is,
http://www.ebolt.hu/product202955_category5655-Ariete_Disney_vattacukor_keszito.html
szepyke üzenete…
Hát, ezzel az én barátnőmnél is király lennél!
Én is akartam venni egy ilyet, ha valaki lát, szóljon, hogy hol lehet kapni!
mandy tarragon üzenete…
Yasmine: ne add fel, egesz furcsa helyeken szokott neha feltunni :)
Lilla: ennek a disneysnek jol megkerik az arat. bar, nem olyan regen nezegettem gofrisutot, lattam is egy olyat, ami mikieger formajut csinal. azt hittem elajulok, 10e forinttal tobb volt mint a rendesek :))) Electroworld jo tipp, ott meg nem neztem :)

Népszerű bejegyzések