Pici segítség


Lenne két kérdésem, gondoltam bedobom a köztudatba, hátha van itt olyan okos, aki tudja rá a választ :)
Az első: Mennyi ideig áll el a trüffel? Vettem hétvégén vásárban nagyon olcsón egy Stahl Judit szakácskönyvet, ő 10 napot ír, hűtőben tartva. Szerintetek ez reális vagy több, kevesebb? Azért lenne fontos, mert egyik karácsonyi ajándékként egy-egy doboz édességet szeretnék adni, és érdekelne, hogy mennyivel előtte tudom elkészíteni, ugyanis nem szeretném az utolsó pillanatokra hagyni a dolgot.

A második: Tudtok olyan édességet, ami hűtés nélkül is kibír kb egy hónapot? Kekszek? Linzer? Ez azért lenne fontos, mert éppen építem az adventi naptárt és elakadtam, hogy mi is kerüljön a dobozokba. Ha nem is édesség, egyéb ötleteknek is örülnék :) Egyetlen korlát van, a méret: egy 9x6x3 cm-es dobozkába kell beleférnie.

Kép innen.

Megjegyzések

Éva üzenete…
A 10 nap reálisnak látszik, tekintve, hogy a tejszín a trüffelben - hiába van felfőzve - azért viszonylag gyenge láncszem.
starfi üzenete…
viszont ha időben készíted, mondjuk pár nappal az ajándékozás előtt, akkor garantáltan nem éri meg a 10 napot:D
Lilla üzenete…
sztem is max 14 nap a trüffel. nálam mondjuk tutira eláll addig, mert hűtőmben kb nulla fok van, de nem ez az alap :-)
a linzerek szerintem két hetet biztosan kibírnak, a későbbi napokba tegyél kis csokit, sétapálca nyalókát, csokival bevont mazsolát, ilyenket....
mandy tarragon üzenete…
Köszi a segítséget illetve a megerősítést.

fakanal: igen, én a tejszín miatt aggódom.

starfokker: hát ez az, soha nem sikerült még úgy trüffelt gyártani, hogy két nap alatt ne fogyjon el az összes :D

Lilla: ez a sétapálca nyalóka tök jó ötlet :)
szepyke üzenete…
Nyugi van! Bőven kibirják a 10 napot. Én mindig már novemberben elkezdem, és semmi bajuk. Az igaz, hogy karácsony másnapját sem szokták megélni, de jóval előtte elkészítheted.
A csoki tartosítja és a legtöbbet hőkezeled is. Azt mondanám, hogy csináld meg tedd a hűtőbe és ott tartsd, hogy ne olvadhasson vissza.

A bejglit sokan már bőven karácsony előtt megsütik, és aztán lefagyasztják. Nálam az aprósütik jóval karácsony előtt elkészülnek, és utána fém dobozban tárolom őket.
Amit tegnap tettem fel, az is kibirja, mert hiába van benne tejszín és vaj, hőkezeltem és a csoki tartósítja!

Legalábbis szerintem!

Majd pakolom fel az aprókat, komoly repertoárom van belőle, mert minden évben ezt adom ajándékba...
mandy tarragon üzenete…
szepy: hűtőben, páncélszekrényben, mert túl nagy a kísértés :D
Chef Viki üzenete…
Még ötlet, ha kell ezek után :-)

Picire mézeskalács figurák. Pici hókifli, tuti eláll. Marcipánból kiszúrt kis formák, csokival bevonva. Aszalt gyümölcsök csokival bevonva. A linzerek sztem 1 hónapot is kibírnak, mi romlana meg bennük?

Ezt a képet meg iiiiiiiimádom :-D
mandy tarragon üzenete…
Viki: ötlet mindig kell :) A linzerben nem a megromlástól tartok, hanem, hogy megkeményedik. Nagyon jó ötleteket adtál, ezeket is belecsempészem :)

Népszerű bejegyzések