Sötétség

Sötét van. Annyira sötét, hogy lassan azt fontolgatom, hogy munka előtt állok neki főzni, hogy értékelhető fotók kerüljenek fel a blogba... Próbálkozom összebarátkozni a vakuval meg a záridő- és fehéregyensúly variálással, de nem vagyok elégedett, egyátalán nem... A természetes fény lenne az ideális, ebben az esetben az marad, hogy csak hétvégén tudok fényképezni, vagy két-három órával korábban kelek... Okos fotósok ne kíméljenek, ha van tippjük, hogy hogyan lehetne megoldani a gondomat :)

Megjegyzések

Lilla üzenete…
egy minimum 500 wattos refelkor (pár ezer forint a barkácsáruházban) és egy segítő kéz, aki a plafonra nyomja a fényt - direktben nem lehet vele világítani, mert csúnya éles árnyékok lesznek. és persze minden fényképezés előtt belőnia fehéregyensúlyt (mondjuk azt napfénynél is kell).
én néha a vivid, meg élénk zöld, élénk piros stb cuccokat is bekapcsolom, de ezekkel csínján kell bánni, mert oylan szines lehet tőle a végeredmény, mint egy kifestőkönyv.
SzKriszti üzenete…
Életem legjobb szakácskönyve az 1964-es kiadású "Konyhaművészet" Rákóczi János, többszörösen díjazott, nemzetközileg elismert konyhafőnök/szakácsmester tollából. A könyvben gyakorlatilag nincsenek képek.
Lilla üzenete…
reflektor
trinity üzenete…
Jujj, 3 órával korábbi kelés???? Brrrr...Alvómaci vagyok:))Képtelenségeket írsz:DD
De ha te bírod, akkor elismerésem és kérem a titkot:)))
timus üzenete…
Ugyanezzel a problémával küzdök én is. :)

Nyilván a természetes fényt nem pótolja semmi, de lehet próbálkozni... Az biztos, hogy vaku nélkül kézben kiexponálni lehetetlen. Szóval valami állványféle kell,és plusz világítás is. Félreértés ne essék, még nekem sincsenek ilyenek, de erősen gondolkozom. :) Addig is hétvégén főzök fotóra érdemest.
mandy tarragon üzenete…
Lilla: ez jó ötlet, szerintem beruházok rá :)

Szilb: látszik, hogy én nem vagyok mesterszakács, szeretem látni, hogy mit főzök :) Már csak azért is, hogy mihez kellene hasonlítania a végeredménynek. :D

Trinity: én sem bírom a korán kelést. Ma reggel rájöttem, hogy nem is érdemes... Megcsináltam indulás előtt az ebédet, aztán fél órát rohangáltam a lakásban, hogy találjak egy elég világos pontot. Még az ablakban sem volt elég fény, reggel fél kilenckor...

timus: én most játszom a hosszú záridővel-fehéregyensúllyal, de nem az igazi...
szepyke üzenete…
Én simán vakuval, jah és mostanában telefonnal.
És annyira nem gázosak a képeim, mint amennyire gondolom, mert néha még meg is dicsérik...
:))
Jó, tudom, a béka felett mindig van szint!:)
mandy tarragon üzenete…
szepy: ha már megvettem a tükörreflexes gépet, szeretnék tényleg szép képeket csinálni :)
Lilla üzenete…
húúú de nem szeretem a tükör reflexes gépeket. már a második bridge gépet nyúőzom, és úgy néz ki, hogy nekem ez a típus a befutó, remélem nem most lesz, hogy beruházok a harmadikra (ez még csak 1 éves), de az is ilyen lesz az kb tutibizti.

Népszerű bejegyzések