Tortilla másodszor, kenyérsütővel


Nagyon szeretjük a tortillát, de általában nem tudom rávenni magam, hogy nekiálljak tortillát sütni. Nemrég viszont belémhasított az isteni szikra: mi lenne, ha a Rabszolga keverné nekem a tésztát? Mi lenne? 5 perc alatt kész a tészta, utána már csak nyújtani kell és sütni. Sokáig... :) Volt egy szabad délutánom, úgyhogy nekiálltam :) A receptet némileg módosítottam, szerintem egész jó lett így. A felesleget hatosával lefagyasztottam, így ha legközelebb kedvet kapunk hozzá, csak elő kell kapni és melegíteni.

Hozzávalók, 32 db tortillahoz:
  • 1 kg kukoricaliszt
  • 1 kg búzaliszt
  • 1,5 dl olaj
  • két nagy kanál só
  • 1 csomag sütőpor
  • víz, amennyit felvesz (kb 6 dl)

Az üstbe öntöm a száraz összetevőket és elkezdem kevertetni. Amikor rendesen elkeverődött, mehet bele az olaj, és lassanként a víz. Addig kell adagolni a vizet, amíg egy viszonylag kemény tésztát kapunk. Gép kikapcsol, kb fél öklömnyi darabokra vágjuk a tésztát. Nekem egy normál méretű palacsintasütőm van, ahhoz ez a méret a megfelelő, ha van nagyobb serpenyőd, lehet nagyobbat is csinálni :) Vékonyra nyújtjuk, sütjük, amíg felhólyagosodik, fordítjuk. Amikor egymásra pakoljuk, én szoktam spriccelni rá egy kis vizet, hogy ne legyen kemény. Amennyit szeretnél, azt azonnal használd el, a többit lehet fagyasztani.

Megjegyzések

Andi üzenete…
Ezer éve keresem a receptet. De jó, hogy megtaláltam, nagyon guszta. Én nem ehetek búzalisztet, szerinted csak kukoricalisztből is jó lehet?
mandy tarragon üzenete…
Jó abból is, csak akkor figyelj oda, hogy több folyadék kell bele, meg hagyd kicsit állni, mert nem szívja be olyan gyorsan a vizet, mint a búzaliszt. Ha nagyon kemény, akkor meg kell bele még egy kis olaj.
trinity üzenete…
Jó nagy mennyiséget készítettél, de igazad van, jobb egyszerre, aztán a fagyasztóból csak elő kell kapni...
Off:én is adtam neked, mert ugye itt is jó ám...http://zamatesillat.blogspot.com/2009/11/jo-itt-nalam.html
mandy tarragon üzenete…
Hát igen, ha már nekiálltam, akkor legyen legalább sok :)
Köszönöm szépen, majd téged is beleírlak, csak utol kell érnem magam :)

Népszerű bejegyzések